Map Unavailable

Дата/Час
Дата - 20/10/2016
Цял ден

Категории


Уважаеми приятели, колеги и съмишленици,

Уважаеми членове на БАККОМ,

на 20 октомври 2016 год. ще отбележим 2-ри европейски ден на микрофинансирането.

Мотото на втория европейски ден на микрофинансирането е „СЪЗДАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ ИЗВЪН МИКРОКРЕДИТИРАНЕТО”.

По-долу ще намерите примерните насоки за представяне на вашата подкрепа, която правите за своите кредитоползватели. Изберете и покажете това, което правите за тях извън кредитирането. Моля направете снимки на вашето събитие в подкрепа на 2-ри европейски ден на микрофинансирането и ни ги изпратете на мейла baccom.office@gmail.com. Не забравяйте да сложите логото и слогъна на ЕДМ, който може да изтеглите от интернет страницата на адрес: http://www.european-microfinance.org/index.php?rub=activities&pg=2nd-european-microfinance-day&spg=2nd-european-microfinance-day.

По-долу може да се запознаете с различните начини на отбелязване на събитието от вашата организация.

Второто издание на ЕДМ ще подчертае значението на цялостен пакет от услуги, който сектора на микрофинансирането предлага на своите клиенти.

Микрофинансирането често е свързано само с предоставянето на малки кредити. Независимо от това, микрофинансирането се състои от серия услуги, които излизат далеч извън рамките на предоставянето на финансови механизми от мейнстрийм  финансовия сектор.

Всъщност, доста организации в сектора вече работят върху тестване на нови финансови продукти,  за да се осигури по-цялостно решение на нуждите на своите клиенти. Микро-застраховка,  микро-лизинг,  микро-спестявания,  микро-франчайзинг  и т.н. вече са част от интегрираните услуги, предлагани от  този сектор.

Ето защо  2-рият Европейски ден за микрофинансиране ще се фокусира върху важността на предоставянето на нефинансови услуги – или съпътстващите дейности – като основна част от подкрепата към клиентите. Този вид подкрепа значително намалява риска от неуспех за клиента и последващ  риск от неизпълнение на задълженията по кредита.

Виж повече: http://www.european-microfinance.org/index.php?rub=activities&pg=2nd-european-microfinance-day&spg=2nd-european-microfinance-day

Leave Comment